La gestió d’equips posa l’accent en la visió de conjunt, en la tasca col·lectiva (el propòsit de l’equip, les seves metes i objectius), i en les relacions que estableixen els seus membres per a dur-la a terme, s’emporti aquesta en presencial o en remot.
Des d’aquest enfocament, l’equip és un sistema que no està aïllat, sinó que funciona com a subsistema d’un sistema major: l’organització o l’entitat dins de la qual existeix. Per tant, no entenem l’equip com un sistema independent; el funcionament d’un equip reflecteix, a vegades, les dinàmiques de funcionament de l’organització a la qual pertany. De fet, hi ha patrons sistèmics de comportament que es repeteixen des de l’equip de direcció fins als equips de base.
La gestió d’equips i el lideratge centra el focus en construir un espai on els qui l’integren se sentin protegits (personalment i com a equip), a provocar converses sobre les dinàmiques observades per a posar en evidència patrons que es repeteixen i abordar aspectes que es volen millorar. Tot això per a ser un “millor equip”.